Chriosnieuws

chriosavondDe activiteiten die voorheen in Christelijk Centrum Rouach plaatsvonden, gaan tegenwoordig door in Huize Rouach in Beneden-Leeuwen . Met enige regelmaat worden chriosavonden gehouden, waarbij onze gasten welkom zijn om lekker mee te komen eten, waarna we een mooie christelijke film op het grote scherm vertonen. Ondertussen vinden er allerlei ontmoetingen plaats en spreken mensen met elkaar over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het is heel mooi om te merken, dat God steeds centraal staat in de ontmoetingen en gesprekken die onze gasten met elkaar hebben. Ook de liefde voor elkaar, voor de waarheid en voor God die steeds te merken is is erg mooi, maar het mooiste is de liefde van God die te merken is door de werking van Zijn Geest. Daarnaast zijn gasten zijn altijd welkom op de koffie, aan de maaltijd of in een logeerbed. Iedereen mag komen zoals hij of zij is, met de vragen, verhalen en/of bagage die hij of zij bij zich draagt. Heb je ook zin om eens langst te komen, stuur dan gerust een berichtje naar 0626128325. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gods rijke zegen gewenst,

Team Christian Trust

Chrios en barbeque

In Christelijk Centrum Rouach worden op het moment vooral Chriosavonden en barbeques gehouden. De Chriosavonden zijn avonden die beginnen met een gezamenlijke maaltijd om vervolgens samen naar een mooie of spannende christelijk verantwoorde film te kijken. We hebben inmiddels een aardig grote mediatheek waaruit we kunnen kiezen. Dit geeft ons de gelegenheid om, wanneer het erg druk is, meerdere films tegelijk te draaien. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een mooie, goede film te zien is. Als je geen film wilt kijken is kletsen of bidden op de zolder ook nog een mogelijkheid. Ook met de jongsten wordt rekening gehouden door een speelhoek. Hierin kunnen ook zij nieuwe contacten maken en met elkaar spelen.

Nu de zomer er weer aankomt, zien we uit naar de eerstvolgende barbeque. Samen praten, samen bidden, samen eten, samen Jezus beter leren kennen. Voor informatie over de eerst volgende Chrios of barbeque kun je een bericht sturen via ons contactfomulier of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hopen jullie te zien in Christelijk Centrum Rouach.
Gods zegen,

Team Christian Trust

Nieuws over de locatie

Er zullen er onder jullie zijn die weten dat we van Pinksteren tot Kerst 2010 achter in de Koperen Leeuw hebben gezeten als Christelijk Centrum Rouach. We hebben daar van God middels de eigenaar van de Koperen Leeuw een prachtige locatie tot onze beschikking gesteld gekregen, die we voor een zeer mooie prijs konden huren. Daarbij was inbegrepen: het gebruik van de toiletten, het gebruik van een complete professionele keuken en gas water en licht. We hadden daar een eigen ingang en ook hadden we contact met de mensen uit de kroeg die in de ruimte naast ons zat.

Deze tijd is een zeer gezegende tijd geweest waar we heel wat hebben mogen leren en ook aan anderen hebben mogen laten zien van Gods heerlijkheid. Hoewel het een tijdje geduurd heeft hadden we van de gemeente Hardinxveld Giessendam net voor kerst ook mondeling akkoord om op die locatie een non-alcoholische, non-profit horecagelegenheid te beginnen op christelijke grondslag. Helaas is de Koperen Leeuw nu in de verkoop en kunnen wij van die locatie geen gebruik meer maken. Gelukkig had onze Vader ons al voor we dit te horen kregen laten weten dat Hij een nieuwe fase in zou gaan met ons. In deze fase komen we gewoon bij elkaar thuis en hebben we de spullen van het Christelijk Centrum Rouach verhuisd naar huize Rouach (bij de secretaris thuis). We leren elkaar nu op een persoonlijke manier beter kennen doordat we bij elkaar thuis over de vloer komen. Ook leren we familie en vrienden van elkaar kennen en zo groeit de onderlinge band als broers en zussen tot een familie in Christus. Wij geloven dat de Heere deze fase geeft zodat Hij ons klaar kan maken voor de volgende fase. Wat die fase precies is weten we nog niet maar dat wat God gaat geven is zeer goed, daar hebben wij geloof en vertrouwen in!

 

Welkom bij Christelijk Centrum Rouach!

Wij heten iedereen die Meer wil weten over de liefde van Jezus, iedereen die wil groeien in geloof en iedereen die gewoon nieuwsgierig is of graag eens bij ons wil komen kijken van harte welkom! In Christelijk Centrum Rouach is iedereen welkom, ongeacht je al dan niet kerkelijke achtergrond, je leeftijd, je etnische afkomst, want wij geloven dat wij in Christus allemaal één horen te zijn. We vragen alleen dat je onze huisregels respecteert. En als je oprecht op zoek bent naar de waarheid dat zul je het met ons best kunnen vinden, want wij hebben ook nog veel te leren.

We staan achter de Waarheid zoals Jezus zegt dat Hij die is en zoals we die door Zijn Woord en Geest mogen leren kennen. Hoewel we duidelijk in deze overtuiging wandelen willen we die aan niemand opdringen. Wel zal goed te merken zijn uit welke hoop en geloof en liefde wij leven en daar willen we graag van getuigen. Ons leven draait om het beter leren kennen van onze Vader in de hemel, van de Heere Jezus Christus en de Heilige Geest. Ook willen we graag anderen helpen die zelfde weg te gaan. Dit doen we door samen te komen, samen te eten, samen te zijn en samen van alles te bespreken aan de hand van Gods Woord en allerlei boeken, christelijke films en onderwijsseries over Bijbelse onderwerpen die ook vandaag nog (of juist nu) superactueel zijn. Dit alles gebeurt in een heerlijk ontspannen liefdevolle sfeer. De Heilige Geest is welkom in ons (midden) en we bidden vaak om Zijn leiding en duidelijke nabijheid in spreken en luisteren. We willen de Stem van onze Herder graag beter leren verstaan en daarom verwachten we alles van Hem! Ook hebben we allerlei activiteiten beschikbaar of in ontwikkeling, zoals de chrios, de gezamenlijke maaltijden en de  gebedskring. Voor meer informatie over deze activiteiten kun je kijken onder het kopje activiteiten in het menu.